Зникло зображення на телевізорі, а звук є: що робити?

Зникло зображення на телевізорі, а звук є: що робити?

Зникло зображення на телевізорі, а звук є: що робити?

Зміст:

Відсутність зображень на дисплеї рідкокристалічного телевізора, при одночасному наявності звуку, є поширеною проблемою. Марка пристрою тут не має великого значення, адже несправність може з'явитися практично в кожному випадку.

Причин цього явища буває кілька – саме тому потрібно спочатку встановити, що стало причиною системного дефекту. Однак не завжди можна самостійно, без спеціальних знань, визначити, що саме зламалося, і знадобиться професійна діагностика в сервісному центрі. Іноді розумніше не експериментувати, а звернутися до майстра.

Чому пропадає картинка на телеекрані?

Буває, телевізор вмикається і з'являється заставка, а потім екран згасає. У цьому канали з допомогою дистанційного пульта перемикаються, і звук є. Основні причини можуть бути такими:

  • пошкоджений провід;
  • пошкоджено РК-матрицю, материнську плату, блок підсвічування;
  • дефект конвектора, кабелю чи дешифратора;
  • електроліти не подали живлення;
  • непридатність електролітичного конденсатора;
  • в ЕПТ-телевізорі дефект полягає в кадровій або малі розгортці.

пропадає картинка на телеекрані

Поради щодо усунення несправностей у телевізорі

Перш ніж дзвонити в сервіс та здавати техніку спеціалісту з ремонту телевізорів у Дніпрі , переконайтеся, що несправність не вдасться усунути самостійно. Що варто протестувати?

  • Спочатку переконайтеся, що кабель HDMI або SCART/EURO між телевізором та джерелом сигналу правильно підключений. Можливо, ви неправильно підключили з'єднувальний дріт від приставки, антени або супутника, що призвело до відсутності зображення. Крім того, кабель декодера також має бути перевірений і, при необхідності, замінений. У продажу є кабелі вищої якості, не схильні до пошкоджень.
  • Коли картинка ненадовго з'являється, а потім блимає і гасне, можливо, проблема в джерелі живлення. Переконайтеся, що шнур не пошкоджено та надійно під'єднано. Збій харчування є поширеною причиною проблем із відео.
  • Якщо ви не бачите меню та зображення на телевізорі, спробуйте зробити подвійне скидання – тобто повне його перезавантаження. У цьому випадку потрібно від'єднати і знову підключити всі дроти, а потім відновити заводські налаштування.
  • Також потрібно перевірити відеосигнал. Вибрати на пульті кнопку із зображенням «будиночка» та перейти до налаштувань. Потім вибрати опції "підтримка", "самоперевірка", "запустити перевірку зображення". У разі виникнення проблем постарайтеся виправити їх, скориставшись рекомендаціями виробника, описаними в інструкції.
  • Коли пристрій відгукується на пульт і чутно, що канали перемикаються, це може бути несправність РК-матриці. Проведіть простий тест. За допомогою пульта дистанційного керування запустіть меню телевізора та посвітіть ліхтариком або лампою на матриці. Якщо зображення виводиться в місці підсвічування, то матриця справна, а пошкоджені світлодіоди. У цьому випадку ремонт телевізорів іноді невигідний, але краще звернутися до сервісного центру. Рекомендується замінювати одразу всю світлодіодну стрічку, щоб не пошкодити наступні точки.
  • Якщо відсутність зображення на телевізорі є ознакою пошкодження конденсатора або інших елементів плати, їх заміна – це завдання для фахівця.

Виявлення джерела несправності та її усунення потребує знань у галузі електроніки. Розбирати телевізор досить ризиковано – розбита матриця – частий та досить дорогий результат самостійного ремонту.

Викликати майстра

Наші майстри працюють з 9.00 до 21.00 без вихідних